Jaluzele

JALUZELE VERTICALE

La fel cum sugerează și numele, acest tip de jaluzele are lamele verticale în loc de orizontale, care se deschid si se inchid prin rotire, sau sunt trase in partile laterale ale ferestrei. Pentru ca sunt verticale prin proiectare, ele pot ajuta dand înălțime camerelor cu tavane joase și se potrivesc bine cu usile glisante din sticla. Sunt, de asemenea, mai ușor de curățat, deoarece acestea colectează mai puțin praf decât jaluzele orizontale. Intretinerea jaluzelelor este minima, de obicei fiind suficienta o aspirare a prafului la intervale regulate sau o curatare cu o laveta umeda.

Jaluzele verticale pot fi găsite într-o gama variata de culori și materiale. Când selectați o culoare, căutați dupa ceva care să completeze decorul casei dumneavoastră, dar, de asemenea, păstrați în vedere faptul că anumite culori blocheaza lumina mai eficient decât altele. Ca și jaluzele orizontale, jaluzele verticale sunt în general disponibile în vinil, aluminiu sau lemn. Bazati-va din nou decizia pe cantitatea de lumina care ați dori să se filtrează prin ferestre. De asemenea, asigurați-vă că șina este dreaptă, lamele sunt destul de groase și rigide și că fiecare lama este bine conectata pe șina. Lamele jaluzelelor verticale pot varia de la trei la șapte centimetri; alege-ti una care este complementară cu dimensiunea ferestrei caminului tau. Jaluzele verticale ar trebui să acopere întreaga lungime a ferestrei pentru a oferi un nivel maxim de intimitate și de control al luminii.

TIPURI DE MONTAJ

Din tavan
din tavan prin intermediul clemelor de clipsare a garnisei, care permit demontarea usoara prin declipsare in cazul in care doriti sa o inlaturati.
Din perete
din perete prin intermediul consolelor reglabile de culoarea garnisei. Reglajul consolei permite distantarea de perete a garnisei la distante intre 8 si 15 cm.
In glaful geamului
in glaful geamului, pentru cazul in care e posibil acest lucru si deschiderea geamului nu este obturata de jaluzea.

JALUZELE ORIZONTALE

Cele mai frecvente și, în general, cele mai ieftine tipuri de jaluzele sunt cele orizontale (storuri venetiene), acestea fiind dotate cu lame orizontale care se înclina în sus sau în jos pentru a controla intensitatea luminii. Ele oferă un grad ridicat de intimitate și un aspect ingrijit. Dacă sunteți în căutarea unui sistem practic dar elegant care este usor de intretinut, storurile venetiene ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Materialul și lățimea lamelelor sunt, în general, proprietatile de diferențiere între stilurile storurilor venețiene. Citiți mai departe pentru a afla ce anume s-ar potrivi nevoilor dumneavoastra.

Jaluzele de vinil: În general, opțiunea cea mai puțin costisitoare, jaluzele de vinil sunt usoare, dar pot fi fragile, îndoindu-se destul de ușor. Cu toate acestea, ele se pot găsi în diferite culori și stiluri, inclusiv modele în relief sau tonuri de lemn.

Jaluzele de aluminiu: Acestea sunt putin mai scumpe decat cele de vinil, acestea prezentand o calitate superioara. Sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni, culori și finisaje, inclusiv metalic sau piele de antilopă moale.

Jaluzele din imitatie de lemn: Lamele pot varia de la trei la șase centimetri, jaluzelele imitand un lucru real, fără deformări, decolorare, sau crapare. Ele sunt ușor de curățat și rezistente la umiditate, dar sunt mai scumpe și au cele mai grele lame orizontale.

Jaluzele din lemn adevarat: Acestea sunt de fapt mai ușoare în greutate fata de lemnul fals, și va ofera camerei dumneavoastră un sentiment natural, organic. În timp ce va bloca lumina considerabil, jaluzelele din lemn adevarat sunt probabil opțiunea cea mai costisitoare

Sună Acum
× WhatsApp